Ευχαριστήριο σημείωμα προς ARTWARE

Ευχαριστήριο σημείωμα προς ARTWARE

Θα ήθελα να ξεκινήσω την παρουσία μου στο ιστολόγιο αυτό, κάνοντας δύο συγκεκριμένες αναφορές. Η πρώτη, αφορά ένα «ευχαριστώ» προς την εταιρία ARTWARE, την εταιρία – ομάδα ανθρώπων η οποία ανέλαβε τον σχεδιασμό της εταιρικής μου ταυτότητας (λογότυπο), καθώς και την δημιουργία της νέας μου ιστοσελίδας.

Πρόκειται, όπως και προείπα, για μια ομάδα ανθρώπων με «καπετάνιο» τον Νίκο Σαββόπουλο, η οποία από την πρώτη στιγμή που εισήλθα στον επαγγελματικό της χώρο ώστε να συζητήσω μια πιθανή μελλοντική συνεργασία μαζί της, αγκάλιασε το όραμα και την ιδέα μου με τον επαγγελματισμό που αναζητούσα.

Το εγχείρημα της ARTWARE, κατ’εμέ, δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η ειδικότητά μου ως υγιεινολόγος, παρά το γεγονός ότι μετρά κάποιες δεκαετίες ύπαρξης, εντούτοις πρόκειται για μια ειδικότητα άγνωστη στα αυτιά του περισσότερου κόσμου. Επομένως, θα έπρεπε να βρει έναν τρόπο, με την σχεδίαση ενός λογοτύπου, να παρουσιάσει και να εξηγήσει την συγκεκριμένη ειδίκευση αλλά και πεδίο δράσης του υγιεινολόγου στο κοινό, όσο το δυνατόν πιο κατανοητά.

Κάπου εδώ λοιπόν, φτάνουμε και στην δεύτερη αναφορά που θα ήθελα να κάνω στο παρόν κείμενο και αυτή αφορά στα συστατικά και στοιχεία δόμησης του τελικού μου λογότυπου, συστατικά που θα ήταν αντιπροσωπευτικά της επαγγελματικής μου δραστηριοποίησης, αλλά και που θα βοηθούσαν στην αναγνωρισιμότητα και εν τέλει στην εδραίωσή της.

Ως περίγραμμα του λογοτύπου επιλέχθηκε η ασπίδα, η οποία είναι ένα αναγνωρίσιμο σύμβολο ασφάλειας, προστασίας και αξιοπιστίας. Ένα σύμβολο που αντανακλά απόλυτα τους στόχους της Υgieinologos και αφορά την διασφάλιση των άριστων υπηρεσιών της, αλλά και την προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Η φιάλη και το σερβίτσιο, τα οποία περικλείονται μέσα στην ασπίδα και αποτελούν μέρος του λογότυπου, ουσιαστικά επιδεικνύουν τις επιχειρήσεις, στις οποίες η ειδικότητά μου ως υγιεινολόγος θα κρινόταν απαραίτητη για την ομαλή αδειοδότησή τους. Πρόκειται φυσικά για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος γενικότερα, αλλά και επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ειδικότερα. Ένα άλλο στοιχείο που παρουσιάζεται μέσα στο λογότυπο, είναι αυτό μιας αρχιτεκτονικής κάτοψης, η οποία αφορά την μελέτη και την διαμόρφωση των χώρων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έναν ακόμη δηλαδή καίριο τομέα δραστηριότητας της Υgieinologos. Τέλος, η παρουσία του εγγράφου στο επάνω δεξί μέρος του λογότυπου με το check (v) στην άκρη του, υποδηλώνει την ανάληψη όλων των υπηρεσιών αδειοδότησης μιας τέτοιας επιχείρησης και την συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων και πιστοποιητικών για την επιτυχή αξιολόγησή της.

Η προσωπική μου γνώμη, αλλά και αυτή όλων των ανθρώπων που αγαπώ και βασίζομαι στην άποψή τους, είναι πως το team της ARTWARE δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα. Επομένως, ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τον επαγγελματισμό σας. Καλή αρχή εύχομαι σε μένα και στην δική μου ομάδα!! Θα μπορούμε να επικοινωνούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσω αυτού του blog και να εκφράζουμε τις επαγγελματικές μας απόψεις!